Příjemný společník nás všech.

Ještě, že ji máme, kávu. Je to nápoj, který má mnoho dobrých vlastností. Nebojte, nebudu mluvit o jejím chemickém složení, já chci zmínit její vlastnosti životodárné a společenské. Ty první nám pomáhají bojovat s únavou, třeba tou jarní, a dodávají nám vytrvalost. Ty druhé nás spojují. Když se sejdou dva lidé, tak jeden z prvních dotazů zní: „Nedáš si kafe?“ popíjení tohoto horkého nápoje případně ochuceného mlékem, smetanou, či ještě něčím jiným, vytváří mezi lidmi pocit sounáležitosti. A čerstvá káva ho prohlubuje. Vzduch je nasycen její vůní a vytváří pohodu. A taky víc chutná. Kdykoliv si lidé povídají, obchodují spolu, nebo o čemkoliv jednají, tento nápoj u toho většinou nechybí. Je to příjemný společník nás všech. Proto ji máme rádi.

Jarní únavu známe všichni.

Známe ji všichni. Většinou nás přepadá během dne. Cítíme se proti ní slabí a málokdo jí odolá. Je nezachytitelná a přesto Důrazná. Když na nás zaútočí, zmalátníme a usínáme. Jarní únava. Naše tělo oslabené zimou se jí brání jen chabě. Jak s ní bojovat? Samozřejmě vitamíny. Jenže těm chvíli trvá, než začnou účinkovat. No a my potřebujeme být bdělí okamžitě. V práci si jen tak zdřímnout nemůžeme. Co tedy dělat? Uvařit kávu. Čerstvá káva zabere skoro okamžitě, jarní únava proti ní nemá šanci. Za malou chvilku jsme probraní a můžeme v klidu dál pracovat. A práci si zpříjemnit příjemnou vůní a lahodnou chutí. A možná, právě díky tomuto nápoji, odvedeme práci ještě kvalitnější.

You may also like